sala-01
sala-02
sala-03
sala-04
sala-05
sala-06
sala-07
sala-08
sala-09
sala-10
sala-11
sala-12
sala-13
sala-14

Nasza restauracja serwuje smaczne posiłki

Kucharze pracujący w restauracji Domu Weselnego w Seceminie to znakomici fachowcy, którzy przyrządzają wyśmienite dania. Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu, w którym każdy znajdzie coś dla siebie.

OBIAD

1. Rosół domowy drobiowo-wołowy
- z makaronem
- z pierożkami (kołduny)

2. Mięsa
- schab po cygańsku
- schab tradycyjny
- sznycel wieprzowy siekany z cebulką
- rolada drobiowa z pieczarką i serem
- schab zapiekany z ananasem i żółtym serem
- rolada schabowa "szwajcar"
- sznycel z piersi kurczaka
- pieczeń w sosie własnym (łopatka)
- żeberka wieprzowe duszone

Do wyboru 4 rodzaje mięs. Dodatki: ziemniaki, kopytka.

3. Surówki
- kapusta pekińska, kapusta biała, buraczki tradycyjne, sałatka z buraczków, marchewka zasmażana, marchewka z jabłkiem, młoda kapusta zasmażana, sałatka meksykańska. W sezonie sałatki z nowalijek. (do wyboru 3 rodzaje surówek).

4. Kompot wieloowocowy.

5. Desery
- lody z owocami i bitą śmietaną
- lody z owocami w polewie truskawkowej
- lody z bakaliami w sosie czekoladowym
- sałatki owocowe z bitą śmietaną
- galaretka owocowa z bitą śmietaną
- szarlotka z pieca z lodami i z bitą śmietaną (do wyboru jeden zestaw)

PROPOZYCJE DAŃ GORĄCYCH W PIERWSZYM DNIU PRZYJĘCIA

1. Flaki wołowe lub drobiowe

2. Boeuf a la strogonow z bagietką

3. Boeuf a la strogonow z kluseczką śląską

4. Gorący półmisek: udko, skrzydełko faszerowane, szaszłyk i pieczarka faszerowana podane z frytkami lub szyszką i surówką

5. Udko z kurczaka w sosie grzybowym z kluskami śląskimi

6. Rolada wołowa w sosie własnym z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą

7. Karkówka duszona w sosie z kluskami śląskimi i surówką

8. Barszczyk czerwony z krokietem, uszkami lub pasztecikiem

9. Ryba smażona z frytkami i surówką

10. Bigos staropolski

11. Golonka i żeberko serwowane na kapuście po góralsku

12. Gołąbki w sosie pomidorowym

13. Skrzydełka pikantne z ryżem z warzywami i surówką

14. Barszczyk czerwony z kluską nadziewaną lub francuskimi brzuszkami

15. Zupa gulaszowa

16. Zupa chińska

17. Gołąbki drobiowe w włoskiej kapuście

PROPOZYCJE DAŃ GORĄCYCH W DRUGIM DNIU PRZYJĘCIA

1. Żurek z kiełbasą i jajkiem

2. Kwaśnica po góralsku na żeberku

3. Placek po węgiersku z surówką

4. Makaron z sosem meksyksńskim zapiekany z serem żółtym

5. Kurczak duszony z kluskami ziemniaczanymi i surówką z kiszonej kapusty

6. Potrawka chińska

7. Zupa drobiowa

8. Bulion grzybowy z klopsikami

9. Kark pieczony z ziemniakami pieczonymi i surówką

10. Kluski śląskie nadziewane

11. Pieczeń rzymska w sosie z kopytkami

12. Żeberko pieczone z kapustą z grochem

Do wyboru 3 dania oraz 4 danie na koszt firmy.

ZIMNA PŁYTA

1. Mięsa pieczone
- schab ze śliwką i morelką
- boczek rolowany
- galantyna z kurczaka
- klops, pasztet, karczek (mięsa pieczone)
- kurczak pieczony

2. Dania w galarecie
- schab w galarecie
- szynka w galarecie z pastą
- zimne nóżki
- galareta drobiowa

Do wyboru 2 pozycje

3. Przystawki
- jajka faszerowane 2 rodzaje
- śledź wiejski
- śledź w zalewie meksykańskiej
- rolmopsy śledziowe
-śledź w śmietanie
- koreczki z wędlin, sera, papryki, ogórka
-pomidor z serem mozzarellą

4. Ryby
- ryba po grecku
- ryba w cieście
- łosoś wędzony

5. Sałatki
-warzywna
- gyros
- sałatka zkurczakiem i ananasem
- sałatka grecka
- sałatka z pora
- sałatka z makaronem ryżowym

(do wyboru 3 pozycje)

6. Ciasta
7 rodzajów ciast do wyboru

7. Owoce, słodycze, brzoskwinie i ananasy w syropie

8. Dania grillowane na tarasie

Dowolny wybór dań gorących nie wpływa na zmianę ceny.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem